kávový workshop #1
CUPPING
program
Senzorický tréning štyroch (resp. piatich) základných chutí
Slaná, sladká, kyslá, horká, (umami - voliteľná), izolovaných od aromatických látok. Odporúčam minimálne pre zamestnancov a budúcich "ochutnávačov" kávy, je to vhodný základ na kalibráciu základných chuťových vnemov.
Riadený cupping
Moderovaný cupping vedený skúseným profesionálom. Dozviete sa ako na to, čo si všímať. Budeme cuppovať naše kávy, ktoré sme pripravili. Budeme vypĺňať oficiálne hárky pre výberovú kávu od SCA.
alternatívnE metódY prípravy kávy
Naučíme sa ako správne pripraviť kávu cez chemex, V60, aeropress (vrátane modifikácií Prismo a Puck Puck), frenchpress a ďalšie. K tomu si povieme niečo o mletí, význame jeho konzistencie, plus niečo o vode vhodnej na filtrovanú kávu.
Diskusia a prehliadka pražiarne
Spýtajte sa na všetko, aby ste vedeli ako si správne a predovšetkým chutne pripraviť kávu v pohodlí domova.
Po registrácií vás budeme kontaktovať.
Kávový workshop budeme organizovať aj v budúcnosti, preto je vhodné sa zaregistrovať, aby ste sa to dozvedeli ako prví.