Kávový workshop 1 Cupping


kávový workshop #1
CUPPING

30. 11. 2019 / 14:00 / oucafé
Podrobíme schopnosti našich jazykov skúške v senzorickom tréningu zameranom na základné chuťové vnemy. Prenesieme sa krajinami Afriky, Strednej a Južnej Ameriky a dokonca Ázie prostredníctvom odborne riadeného cuppingu podľa medzinárodne uznávaných štandardov Asociácie pre výberovú kávu. Naučíme sa, podľa čoho sa riadiť pri výbere káv z týchto krajín. Okrem toho sa pri praktickom workshope naučíme správne a predovšetkým chutne pripraviť kávu v pohodlí domova pomocou najpopulárnejších alternatívnych metód - aeropress, chemex, ...

program

Senzorický tréning štyroch (resp. piatich) základných chutí

Slaná, sladká, kyslá, horká, (umami - voliteľná), izolovaných od aromatických látok. Odporúčam minimálne pre zamestnancov a budúcich "ochutnávačov" kávy, je to vhodný základ na kalibráciu základných chuťových vnemov.

Riadený cupping

Moderovaný cupping vedený skúseným profesionálom. Dozviete sa ako na to, čo si všímať. Budeme cuppovať naše kávy, ktoré sme pripravili. Budeme vypĺňať oficiálne hárky pre výberovú kávu od SCA.

alternatívnE metódY prípravy kávy

Naučíme sa ako správne pripraviť kávu cez chemex, V60, aeropress (vrátane modifikácií Prismo a Puck Puck), frenchpress a ďalšie. K tomu si povieme niečo o mletí, význame jeho konzistencie, plus niečo o vode vhodnej na filtrovanú kávu. 

Diskusia a prehliadka pražiarne

Spýtajte sa na všetko, aby ste vedeli ako si správne a predovšetkým chutne pripraviť kávu v pohodlí domova. 

Vstup na workshop je bezplatný. Avšak počet miest je limitovaný a je nutné sa zaregistrovať.
Po registrácií vás budeme kontaktovať.
Kávový workshop budeme organizovať aj v budúcnosti, preto je vhodné sa zaregistrovať, aby ste sa to dozvedeli ako prví.


REGISTRÁCIA: 0914 221 240