Peru Pichanaqui
€8.70
100% Arabika
V Peru sa pestuje káva vo vysokých nadmorských výškach a väčšina kávy je organická. Približne 90% kávy je dopestovaná na malých farmách.
Používa sa mokrý spôsob spracovania známy ako washed. Suší sa na slnku. Oblasť Chanchamayo je známa svojou produkciou citrusov a kávy.
Káva vyniká intenzívnym telom, nízkou kyslosťou a dlhšou dochuťou. Zaujímavá kombinácia chutí čokolády s nádychom sladu a sviežich tónov citrusových plodov. Chuť je tiež príjemne vyvážená s jemnou kvetinovou arómou. Cremu má jemnejšiu a kompaktnejšiu.
Chuťový profil: čokoláda, citrus, kvety
Chuť: sladká, čokoládová chuť, jemná acidita, príjemne vyvážená, jemná kvetinová aróma
Krajina: Peru
Región: Chanchamayo, Pichanaki
Nadmorská výška: 1100-1600 m.n.m.
Spracovanie: mokrá metóda
Výrobca: Coopertiave Ubiriki
Odroda: Caturra, Typica, Bourbon
Zber: Máj – September