WEST JAVA ROBUSTA NATURAL PROCESS
€9.50
100% Robusta Natural Process
Selektívne ručne zbierané kávové zrná z ekologického poľnohospodárstva.
Chuťový profil: bylinky, korenie, čokoláda, tabak
Kľúčové faktory:
-
- Vysoká nadmorská výška (až 1100 metrov)
- Pestovanie v tieni
- Ručne pripravovaný produkt s dôrazom na najvyššiu kvalitu
- Ručný selektívny zber
- Pomalé, starostlivé sušenie
- Dôkladné triedenie a kvalifikácia s použitím najmodernejšej techniky
Krajina: Indonézia
Región: Mount Ciremai, Kuningan
Nadmorská výška: 800 – 1100 m.n.m.
Zber: marec – máj
O farme:
Naša partnerská farma sa nachádza vo vysočine Mount Ciremai v oblasti Kuningan, okrese Kuningan, v západnej Jáve, Indonézia. Farma sa rozprestiera vo výške 800 – 1750 metrov nad morom. Vďaka spolupráci Direct Trade spolu s farmármi dohliadame na každý krok výroby, kontrolu kvality a starostlivosť o farmárov.
Záruka kvality je založená na dlhoročných skúsenostiach nášho tímu zloženého z odborníkov na konkrétne produkty. Veľkú pozornosť venujeme celému výrobnému procesu – od kontroly vstupných materiálov, cez manuálne spracovanie až po výstup ako finálny produkt. Naše skupiny farmárov rešpektujú pravidlá ekologického poľnohospodárstva.
Proces:
Kávové zrná sa selektívne zbierajú ručne, iba vtedy, ak sú zrná úplne zrelé a na vrchole svojej chuti. Na konci zberu zberači triedia svoj denný zber. Predtým ako sa odovzdajú na váženie sa odstránia čiastočne zrelé oranžové a žlté zrná, ktoré boli náhodne zozbierané.
Akonáhle je prvotriedny kávový batch pripravený, môže začať Natural proces našej Robusty. Zrno sa suší 2 – 4 dni, kým sa nedosiahne stanovený obsah vlhkosti 10 – 12%. Vzhľadom k tomu, že ide o Natural proces, kávové zrno sa suší s červenou šupkou, aby sa vytvorili unikátne chuťové tóny, ktoré poskytujú enzýmy v samotnej kávovej šupke. Akonáhle je sušenie úspešne vykonané, zrno je olúpané, umyté a starostlivo triedené podľa náročných noriem. Náš precízny triediaci systém je veľmi sofistikovaný, rozdelený do 3 stupňovej kontroly kvality. Prvé dva kroky pozostávajú z triedenia rozmerov a farieb, ktoré sa vykonávajú pomocou špičkového technologického zariadenia. Tretím krokom je presná manuálna kontrola kvality, starostlivo spracovávaná naším triediacim tímom, ktorý má dlhoročné skúsenosti v selekcii a klasifikovaní kávy. Posledným krokom procesu je balenie. Aby sme udržali produkt v bezpečí, používame technológiu GrainPro ™, ktorá poskytuje vysoko kvalitné post-zberové riešenia navrhnuté tak, aby vaša káva bola v bezpečí, či už zabránením vlhkosti, znížením strát z jej kvantity a zachovaním najvyššej kvality.